vitamintabletter sunn kost tips multivitaminer

Les denne informasjonen før du kjøper vitamintabletter neste gang

Det er velkjent at virus er mest aktive i overgangssesonger. Så det er vår og høst. Vitamintabletter er et egnet middel for å beskytte deg mot forkjølelse og influensa.

Hvis du bare tar vitaminer, vil det ikke være nok. Det er veldig viktig å få dem i riktig dose.

For lite, som å være for mye, kan føre til skade.

Vitamintabletter som kosttilskudd 

vitamintabletter sunt å spise multivitaminer

Det økte behovet for vitaminer har veldig ofte å gjøre med livsstilen vi fører. Det første vi bør gjøre før vi tar vitamintablettene, er å oppnå en bedre balanse her. Du må gjøre alt for å leve med mindre stress og spenning. Vi bør også trene mye mer og spise sunt. Bare det ville gi oss nok vitaminer.

Hvorfor blir organismen vår svakere?

vitamintabletter sunn mat eller tabletter multivitaminer

Hva betyr disse to uttrykkene? Å forstå dette er veldig viktig for et sunt kosthold. De naturlige vitaminene kommer fra sunne levende produkter. De kunstige, derimot, som navnet antyder, er oppnådd kjemisk. Ja, de kan til tider være en løsning. Men de skal på ingen måte ses som en erstatning for naturlig ernæring.

De kunstige og de naturlige vitaminene

vitamintabletter sunn mat ideer

Vanen med å konsumere kunstige vitaminer utgjør også en annen fare. Vi mener overdosen.

Vi tror det er viktig at du forstår konsekvensene av en overdose. Nedenfor beskriver vi de vanlige konsekvensene av dette. Det vil være tilrådelig å vite disse før du kjøper vitamintabletter.

Overdosering av vitamin A

vitamintabletter sunn mat eller vitamintabletter

Hvis du har for mye vitamin A i kroppen din, kan dette føre til leverproblemer. Beintettheten vil ikke være så god, og i verste fall kan du til og med utvikle osteoporose.

Du kan unngå denne overdosen ved å ta vitamintabletter.

Symptomene som er tegn på osteoporose er: svimmelhet, nedsatt syn, kvalme, flassende hud.

Gravide kvinner bør være spesielt forsiktige med dette, fordi for mye vitamin A kan skade frukten.

vitamin B

vitamin tabletter sunt å spise vitamin b

Symptomene på overdose av vitamin B er klare allergiske reaksjoner. Nervøsitet, depresjon kan også være forbundet med det. Følsomheten til hender og føtter kan også være et tegn på dette.

Hvis du har slike symptomer, er det bedre å unngå slike vitamintabletter.

Noen mennesker kommer til et punkt der de mister bevisstheten, får epileptiske anfall. Hjertet kan også bli skadet.

Vitamin B12

Vitamintabletter vitamin c vitamin b12

Ja, selv vitamin C -tablettene er ikke enkle å ta uten noen begrensninger. Mange har en tendens til å gjøre dette, spesielt i vintermånedene. Selv om vitamin C oppløses raskt, kan det raskt akkumuleres i for store mengder i organismen. Det kan virkelig skade.

For mye vitamin C kan forårsake problemer i beinsystemet. Metabolismen kunne heller ikke lenger fungere like godt. Noen mennesker får også anemi av overdosen.

vitamin C

Vitamintabletter vitamin c appelsiner og appelsinjuice

Vi får det hovedsakelig ved å utsette det for solen. Når du tar vitamintabletter, er det imidlertid en risiko for at kalsiumet i blodet blir for høyt. Dette kan skade nyrene og beinene. Du føler deg for svak, du kan kaste opp oftere og bli forstoppet.

Spis mer fisk og andre produkter som inneholder vitamin D..

Vitamin d

vitamintabletter sunt å spise multivitamintabletter

Vitamintabletter av denne typen er de raskeste å forårsake problemer. Spesielt blodtrykket kan øke som et resultat. Så det er bedre å spise mer vegetabilske oljer, sjømat, frø, nøtter, brokkoli, smør og egg.

Vitamin E.

Vitamintabletter eller flere frukter og grønnsaker spiser sunn mat

Hovedfunksjonen til dette vitaminet er å fremme blodtykkelse. I naturen kommer dette vitaminet i to former – K1 og K2. Plantene produserer den første, mange bakterier – den andre. Vi trenger veldig lite, og det er mer enn sannsynlig at du kan få nok av det gjennom kostholdet ditt. Av denne grunn bør vitamin K -tabletter kun tas som følge av en medisinsk undersøkelse.

Vitamin K

Vitamintabletter vitaminer sunn mat fersk frukt og grønnsaker