Har du noen gang hatt den vanskelige jobben med å roe et barn? Eller kanskje du burde roe ned en hel gruppe barn? Da vet du sannsynligvis hvor vanskelig det kan være. Og selv om du gjør det bra, bør du være energisk og klok på samme tid, ikke sant? Hvis du vil ha et ess i ermet i slike situasjoner, kan du gjøre deg kjent med noen få yoga pusteøvelser for barn. Vi presenterer deg for fire nyttige pusteteknikker nedenfor …

Yoga pusteøvelser for barn hjelper i stressende situasjoner

Yoga pusteøvelser for barn bekjemper sinne frykt tristhet ved å puste

Noen ganger er det vanskelig å holde roen for både barn og foreldre

Yoga pusteøvelser for barn beroliger gråtende barn

Barn synes det er vanskelig å kontrollere følelsene sine og brister ofte i voldsom gråt. For at vi som foreldre og voksne virkelig kan hjelpe dem, bør vi kjenne deres følelser bedre og se utover overflaten. Vi må være både oppmerksom og tålmodig og streng, men fleksibel og øm på samme tid. Dette kan være vanskelig for oss voksne, men det er i våre hender å lære barna våre å være bevisste på følelsene sine.

Kan du løse konflikter med enkle pusteøvelser??

Yoga pusteøvelser for barn for å løse konflikter

Når “store følelser” som sinne, frustrasjon eller tristhet for eksempel oppstår, kan opplevelsen være overveldende for barnet. Når den ble stresset, kom kroppen inn i den såkalte “slåss, løp vekk eller frys” -modusen. Uavhengig av trusselen (ekte eller imaginær), begynner hjertet å slå raskere og pusten blir grunne. Dette er gjort slik at du kan møte utfordringen ved hånden, og det er nyttig når du faktisk må unnslippe en løve. I hverdagen reagerer barn på samme måte, selv om de må dele et leketøy, hvis de føler seg utenfor eller bare ikke forstår noe, og så videre.

Hvordan reagerer kroppen vår på stress?

Yoga pusteøvelser for barn å dele sinne følelser leker

Hvordan kan vi imidlertid gi barnet muligheten til å roe seg ned og håndtere situasjonen mentalt? Det første trinnet er å lære barnet å sette en pause og være oppmerksom på følelsene sine. Barn må først kjenne igjen hvordan de faktisk har det og deretter bare føle det uten å reagere raskt. Hvis du kan velge ett svar, har du mange flere alternativer.

Hjelp barnet med å bli klar over sine sanne følelser

Yoga pusteøvelser for barn beroliger barnet

For at barnet ditt skal få nye perspektiver og endre sin emosjonelle tilstand, kreves det interne ressurser som de fortsatt kan utvikle. Det er enkle teknikker som barn kan bruke til å begynne å bygge disse indre ressursene med en gang. Du bør trene følgende pusteøvelser når du er avslappet og rolig, og bare da gjør dem i stressende situasjoner.

Oppdag også hvorfor barn trenger yoga like mye som vi gjør

Yoga pusteøvelser for barn mor barn yoga

Yoga øvelser for to 

Yoga pusteøvelser for barn mor barn yoga øvelser

Den raskeste måten å takle en stressende situasjon er å bare puste sakte og fokusere på pusten. De følgende fire pusteøvelsene kan hjelpe et barn med å få letthet og klarhet i enhver situasjon. Den gode nyheten er at disse gamle teknikkene fungerer like godt i alle aldre. Så bare ta del!

1. Yoga pusteøvelser for barn – løvetann

Bruk denne pusteøvelsen for å bygge selvtillit og fjerne angst i nye situasjoner.

Slik gjør du øvelsen:

Sitt komfortabelt og rett ut ryggraden. Tenk deg en løvetann foran deg. Pust dypt, pust deretter sakte ut som om du blåser blomsten. Gjenta øvelsen tre ganger.

Øvelsen med løvetann er veldig interessant for barn

Yoga pusteøvelser for løvetannstrening for barn

2. Yoga pusteøvelser for barn – regne med pusten ut

Denne pusteøvelsen er nyttig når du ønsker å få klarhet i frustrerende situasjoner.

Slik gjør du øvelsen:

Sitt komfortabelt og rett ut ryggraden. Pust dypt og tell stille 1… 2… 3. Pust deretter ut og tæl stille 1… 2… 3 igjen. Gjenta øvelsen tre ganger.

3. Yoga pusteøvelser for barn – magepust

Du kan gjøre denne pusteøvelsen for å roe deg ned og føle deg mer komfortabel med sorg og / eller skade.

Slik gjør du øvelsen:

Ligg komfortabelt på ryggen. Legg den ene hånden på brystet og den andre på magen. Pust dypt og sakte inn, og kjenn at brystet og magen beveger seg opp og ned når luften går inn og ut av kroppen din. Gjenta øvelsen tre ganger.

Såpebobler er også veldig gøy

Yoga pusteøvelser for barn å trene dyp pusting

4. Yoga pusteøvelser for barn – ballongpust

Denne pusteøvelsen hjelper til med å roe angst og bekymring i løpet av natten.

Slik gjør du øvelsen:

Ligg på ryggen med hendene på sidene, håndflatene opp. Pust inn gjennom nesen og forestill deg at kroppen din er fylt med luft som en ballong. Pust deretter ut gjennom munnen. Hvilken farge har ballongen din? Gjenta øvelsen tre ganger.

Å være lykkelig er naturlig for barn

Yoga pusteøvelser for barn swing være glad