Hvis du allerede har deltatt på en yogaklasse, er du sannsynligvis kjent med yogasolhilsenen. Surya Namaskar betyr bokstavelig talt hilsen til solen og er en viktig del av yogaøvelser (asanas). Hvis du er nybegynner, vil du kanskje lære mer om Surya Namaskar. For eksempel: hvordan du gjør solhilsenen riktig og når er riktig tidspunkt å gjøre det. Hvor mange runder er nødvendig osv.

Fakta om yogasolhilsenen

Yoga Sun Salutation Surya Namaskar Sunrise

Faktisk er det viktig å få riktig hilsen til yogasolen, og noen få viktige fakta kan hjelpe deg med å få de beste resultatene. Nedenfor finner du detaljert informasjon om Surya Namaskar, som er spesielt nyttig for nybegynnere. Bare les videre og slipp damp på matten!

Fordyp deg i en verden full av indre fred!

Surya Namaskar Yoga Son Salutation Exercises

Surya Namaskar

Yoga Sun Salutation Surya Namaskar puster ut

11 fakta om yogasolhilsenen (Surya Namaskar) som enhver nybegynner burde vite:

1. Hvorfor må du hilse på solen? Dette er sannsynligvis det første spørsmålet som opptar de fleste nybegynnere av yoga. Solhilsenen er viktig av to grunner. For det første kan Surya Namaskar være en flott trening for hele kroppen. Å strekke, bøye og toning musklene er utmerket trening for vekttap. Hilsenen til solen gir også mange helsemessige fordeler utover det fysiske nivået. Surya Namaskar slapper av sinnet og leder det til meditasjon. For det andre gir solhilsen oss muligheten til å takke solen, uten hvilket liv på jorden ville vært umulig!

Hvorfor, hvordan og når du skal hilse på solen?

Yoga Surya Namaskar solhilsen på stranden ved soloppgang

Du kan gjøre yogaøvelser både hjemme og utendørs

Yoga solhilsen Surya Namaskar utendørs

Solhilsen er en trening for hele kroppen

Yoga solhilsen Surya Namaskar syklus

2. Når er den beste tiden å øve solhilsenen? Det er en god idé å gjøre surya namaskar tidlig på morgenen ved soloppgang på tom mage.

3. Kan du hilse på sola om kvelden? Ja. Du kan øve solhilsenen ved soloppgang og solnedgang. Når månen er synlig, kan du øve på månhilsenen (Chandra Namaskar).

4. Hvor gjør man surya namaskar? Selv om det ikke er noen begrensning på plasseringen, kan du fortsatt trene yoga utendørs eller i et godt ventilert rom med utsikt over naturen.

Naturens skjønnhet er lett å beundre

Yoga solhilsen på stranden ved soloppgang

5. Respekter grensene for kroppen din! Som nybegynner vil du kanskje etterligne yogalæreren din, men husk at hver kropp er forskjellig. Ikke konkurrer med noen. Gjør bare så mye du kan eller kroppen din klarer.

Som nybegynner kan du sannsynligvis ikke gjøre asanas perfekt, men fortsett uansett

Uttanasana Yoga Sun Salutation Surya Namaskar

6. Hvor mange runder med Surya Namaskar må du gjøre? Det er en god idé å gjøre minst 12 runder om dagen (ett sett består av to runder – seks med høyre ben, seks med det andre). Som nybegynner kan du imidlertid starte med to til fire runder og deretter gradvis gjøre så mange reps som du føler deg komfortabel. Du kan til og med trene opptil 108 runder med Surya Namaskar.

Som nybegynner kan du starte med 2 runder

Yoga solhilsen Surya Namaskar byliv i morgen tidlig

Solhilsen er bra for hele kroppen

Yoga Sun Salutation Surya Namaskar

7. Solhilsen alene er ikke nok. Kombiner den med andre yogaøvelser. Selv om hilsenen til solen er en trening for hele kroppen, er det godt å kombinere den med andre mer intense asanas for en komplett treningsopplevelse.

Yoga er et komplekst system for sinn og kropp

Yoga solhilsen Surya Namaskar på stranden

8. Hvilken hastighet bør man holde når man hilser på solen? Å trene surya namaskar i forskjellige hastigheter (sakte, middels eller rask) vil ha forskjellige effekter på kroppen din. Å utføre solhilsenen i et sakte tempo vil styrke og tone kroppsmuskulaturen. Bruk pusten som et effektivt verktøy for å balansere kropp, sinn og pust og nyte en komplett meditativ opplevelse. Noen raskere runder kan være en god kondisjonstrening. Når du gjør surya namaskar som en oppvarmingsøvelse, gjør det i et raskt tempo. Men hvis du praktiserer solhilsen som en del av yogatreningen din, er en sakte til middels hastighet fornuftig.

Yogaøvelser er også veldig fordelaktige for barn

Yoga Sun Salutation Surya Namaskar Barnas yogaøvelser

9. Lær solhilsenen under oppsyn. Som med alle andre yogaøvelser, er det viktig å lære solhilsenen under veiledning av en utdannet og erfaren yogalærer.

Ta en yogaklasse og stol på en erfaren yogalærer

Yoga Sun Salutation Surya Namaskar Yoga Class

10. Rådfør deg med lege hvis du har et ryggproblem. Hvis du har vedvarende ryggsmerter, andre smerter eller kroniske fysiske problemer, er det tilrådelig å oppsøke lege.

11. Vær tålmodig og engasjert i din yogapraksis. For best resultat, øve yoga -hilsen regelmessig. Først da kan du oppleve fordelene. “Det er bedre å trene i 20 minutter om dagen enn å trene i en time nå og da,” sa Krishan Verma, senior Sri Sri Yoga -lærer.

Hilsen solen så tidlig som mulig og nyt en fantastisk dag!

Surya Namaskar Yoga Sun Salutation Hilsen til solen

Sakte vil du også gjøre gode fremskritt!

Yoga Surya Namaskar solhilsen på stranden ved solnedgang