Vet du hvor det dyreste huset på planeten vår er og hvor sjarmerende den sofistikerte arkitekturen ser ut? Hvis du føler deg litt overveldet her, vil du definitivt bli overrasket: vi ønsker å introdusere deg for en overdådig fransk villa på Côte d’Azur, som er en av de virkelige arkitektoniske underverkene i verden. I tillegg dukket dette strålende og verdifulle eksempelet på Belle Epoque -arkitektur nylig opp på eiendomsmarkedet og verdsatt til forbløffende 350 millioner euro. Så det regnes som det dyreste huset i verden. Ekspertene mener at dette utvilsomt er det dyreste stedet på Côte d’Azur, og det er sannsynligvis et av de dyreste stedene i verden. Men hvis noen vil ha dette førsteklasses bostedet, blir dette årets trofésalg! Villa Les Ceders er på god vei til å skape en sensasjon som det mest solgte hjemmet noensinne.

Denne overdådige villaen på den franske riviera regnes som det dyreste huset i verden

Overdådig villa Fransk Riviera dyreste hus i verden

Siden skjønnheten knapt kunne beskrives med ord, vil vi nå tilby deg et kort innblikk i denne sofistikerte arkitekturen, innvendig og utvendig. Bildene taler for seg selv, vi kunne bare legge til noe interessant i tekstform. Villa Les Ceders er allerede 187 år gammel og har 18 000 kvadratmeter boareal, inkludert 14 soverom.

Interiøret er prydet med vakker forgylning. Hovedbygningen er omgitt av 35 hektar med hager, hvor det også er noen drivhus. Her kan du beundre en unik kombinasjon av historie, arkitektur, en førsteklasses beliggenhet og mye luksus.

Du kan beundre andre arkitektoniske mesterverk her!

Huset er omgitt av grønne parker og velstelte hager

Arkitektur dyreste huset parker hager

Hvor å beundre denne unike franske arkitekturen?

Mye kan skrives om plasseringen av dette unike arkitektoniske underverket. Som allerede nevnt, ligger villaen i Sør -Frankrike, på Côte d’Azur, i Saint Jean Cap Ferrat. Dette er faktisk et godt skjult sted mellom Nice og Monaco og regnes som favoritt tilfluktssted for noen av de rikeste menneskene i verden som elsker å beundre spektakulær panoramautsikt over Middelhavet og de private strendene. Her kan du nyte det asurblå sjøvannet fra morgen til kveld og slappe av under den varme sørlige solen. Denne fantastiske beliggenheten bidrar også mye til den høye salgsprisen på Villa Les Ceders. Selv i forrige århundre ble Sør-Frankrike favorittstedet for de superrike. Langs Middelhavskysten bygde velstående industrimenn, prinser og bankfolk praktfulle palasser og villaer som var og fremdeles er gode eksempler på arkitektur. For mange rike familier var det et spørsmål om prestisje å eie et bosted på Côte d’Azur.

Côte d’Azur har vært favorittstedet til verdens superrike i mange år

Côte d'Azur-arkitektur Superrikt favorittsted

En kort oversikt over bygningshistorien til Villa Les Ceders

Les Cèdres ble bygget i 1830 og kjøpt av ordføreren i Ville franche-sur-Mer i 1850. Ordførerens etterkommere solgte eiendommen i 1904 til kong Leopold II av Belgia, som likte å bli her. Han utvidet også hagene som fortsatt omgir huset i dag.

Den belgiske kongen Leopold II utvidet den grønne parken rundt huset

Fransk arkitektur villa grønn park

I 1924, 15 år etter Leopolds død, ble Villa Les Cèdres kjøpt opp av familien Marnier-Lapostolle, best kjent for å produsere Grand Marnier-likøren. I 80 år har familien dyrket utallige eksotiske planter som fyller det velstelte hagearealet.

Les Cèdres forble i hendene på familien Marnier-Lapostolle til 2016 da de kjøpte Campari, morselskapet til Grand Marnier, Société des Produits Marnier Lapostolle (SPML). Campari setter nå eiendommen, som er et godt eksempel på sofistikert fransk arkitektur, på markedet gjennom eiendomsmegleren Savills.

Franske Villa Les Ceders ser tilbake på en begivenhetsrik historie

Fransk villa Les Ceders begivenhetsrik historie unik arkitektur

Et innblikk i den franske arkitekturen – underverket til Les Ceders

Villaens porter åpner innbydende og fører deg til en lang, svingete sti flankert av ruvende palmer og sedertre. Cèdres på fransk betyr sedertre, så logisk nok ga de huset navnet. En bronsestatue av Athena, draperet i en marmor -tunika, står ved hovedinngangen. Innvendig er atmosfæren dekadent og litt forvitret, i tråd med eiendommens Belle Epoque-arkitektur: store stuer, lysekroner, franske dører og gulv-til-tak-portretter fra 1800-tallet i utsmykkede rammer. Et trepanelbibliotek inneholder over 3000 bøker om flora og naturalisme, inkludert en 1640-utgave av en botanisk kodeks til en verdi av hundretusenvis av euro.

Interiøret er innredet i stil med Belle Epoque -arkitektur og imponerer med sin overdådighet

Belle Epoque arkitektur interiør overdådighet

 Villa Les Ceders har 14 soverom

Fransk arkitektur Villa Les Ceders soverom

Vi kunne ikke engang gjette hvem den nye eieren av denne statskassen ville være. Til syvende og sist er det ikke for alle. Kjøperen prøver sannsynligvis å tjene enorme penger på gammelt gull. Men vi må fortsatt vente og se!

Veggmalerier fra gulv til tak dekker veggene i dette musikkrommet

Gulv-til-tak-malerier musikkrom nydelig interiørdesign

Det omfattende biblioteket inneholder mer enn 3000 bøker

Overdådig arkitektur rik bibliotek Villa Les Ceders

Eksotiske planter dyrkes i villaens drivhus

Drivhus fransk villa fantastisk arkitektur eksotiske planter

 De superrike bor her og nyter den varme sørlige solen på den franske rivieraen lenge

Fransk riviera unik arkitektur inne og sørlig sol utenfor

Villa Les Ceders er på eiendomsmarkedet og forventes å bli solgt snart

Fransk arkitekturvilla Les Ceders til salgs

Hvem er nå klar til å betale 350 millioner euro for denne vidunderlige franske arkitekturen??

Marvel av fransk arkitektur dyrt stilig